Team

Even voorstellen, het team wat zorgt voor uw geliefde hond.

hondenopvang en hondenuitlaatservice

Mijn naam is Karin van Leeuwen Boomkamp. Ik ben opgegroeid op het adres waar De Speurneus gevestigd is. Daar hadden wij honden, katten, konijnen, kippen, eenden, paarden, koeien, schapen en varkens en daar komt mijn grote liefde voor dieren ook vandaan. In 2001 heb ik een hondenuitlaatservice overgenomen van een kennis en ben ik begonnen met Hondenuitlaatservice ‘De Speurneus’. Toen ben ik ook de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente gaan volgen en liep stage bij dierenartsenpraktijk Laren om zo meer over de gezondheid van dieren te leren. Daarvoor werkte ik als secretaresse bij Vlaskamp Van Loo Advocaten. Door mijn hart te gaan volgen en met dieren te gaan werken heb ik het heel erg naar mijn zin en bleek dit het al snel helemaal voor me te zijn. Langzamerhand zijn uit de hondenuitlaatservice alle andere diensten ontstaan. Eerst kwam het pension, na aanvraag van een dierenarts of zijn hond kon blijven slapen. Dit sprak de klanten van de uitlaat honden zo aan dat die al snel volgden. Vervolgens ontstond de dagopvang vanwege een hond met epilepsie waar de wandelingen van de uitlaat te lang voor waren. Ook daar kreeg ik toen meer aanvragen voor. Nadat een aantal honden aanhoudend door vieze dingen bleven rollen en ik steeds naar een kennis in Hilversum moest rijden om daar de hond in bad te doen heb ik uiteindelijk in 2003 een offerte aangevraagd voor een eigen trimsalon, die is er toen ook is bijgekomen. Met deze uitbreidingen volgde uiteraard ook personeel en de stagiaires vanzelf. Daardoor heb ik me nog laten bijscholen als stagebegeleider en heb ik een BHV diploma en verschillende andere cursussen gevolgd. Momenteel ben ik in de afrondende fase van mijn Ayurveda opleiding.

de speurneus hondenopvang en hondenuitlaatserviceMijn naam is Sanne Zweep. Ik ben in Juli 2015 afgestudeerd aan het Groenhorst Barneveld als Paraveterinair Dierenartsassistente. Sinds mijn stage in 2013 bij ‘De Speurneus’ ben ik af en toe blijven helpen in drukke periodes, maar vanaf dat ik mijn diploma heb behaald ben ik steeds meer gaan werken bij ‘De Speurneus’. Ik doe dit werk met veel plezier en liefde voor alle honden. Als wij de honden een leuke dag of leuke logeerperioden bezorgen, krijgen we daar veel voor terug. Hier werken is voor mij een bewuste keuze, omdat de honden hier in roedels verblijven. Dit is voor mij de reden dat ik hier werk en niet bij een pension waar de honden in kennels verblijven. Als je ziet hoeveel lol alle honden hebben als ze lekker met elkaar kunnen rennen en spelen, dan wil je nooit meer anders.

Het is niet zo vreemd dat ik veel liefde voor dieren heb, ik ben namelijk op gegroeid op een boerderij met veel verschillende dieren. Op dit moment heb ik een kat, een hond, een duif en kippen.

Met plezier sta ik op om aan de slag te gaan bij de Speurneus. Wat het werk voor mij zo bijzonder maakt is dat elke dag anders is. Ook zit er veel variatie in de werkzaamheden. Het team bestaat uit ontzettend gemotiveerde en collegiale mensen waar ik graag mee werk.

husdespeurneus hondenopvang en uitlaatserviceMijn naam is Bianca de Boer en ik ben door mijn opleiding Honden- en Kattenbesluit verbonden aan de Speurneus: een bijzondere leerschool ter ondersteuning van mijn wens om met dieren te werken.
Opgegroeid tussen honden, duiven, konijnen, cavia’s en paarden is een leven zonder dieren voor mij ondenkbaar.
Opleidingen: Dogvision  modules gedragstherapie bij honden, Toegepaste Ethologie vd hond, Leren bij honden. Stages doorlopen bij De Wolfskamer, Hondenschool 101, MarkandGo Gundog training en De Vrolijke hond. Kynologisch Instructeur I en II bij Martin Gaus (2016).
Vanaf heden bied ik mijn diensten aan als hondentrainer en help u graag bij het opvoeden van uw (jonge) hond. Bij mij kunt u kiezen tussen privé coaching of les in kleine groepjes. Ik werk op basis van positieve training met beloning van stem, spel of voertje, zodat je op een plezierige manier kunt werken aan het versterken van de band met je hond. Ook help ik graag om ongewenst gedrag op een prettige manier om te zetten naar gewenst gedrag. Zie ook mijn FB pagina.

de speurneus hondenopvang en uitlaatserviceMijn naam is Charlotte van Diepeningen, natuurgeneeskundig therapeute en werk al heel wat jaren in mijn eigen praktijk- www.stresslesstherapie.nl in Laren . Naast mijn werk vind ik het heerlijk om met onze viervoeters bezig te zijn. Al enige tijd beschik ik over het diploma “Asiel- Pension- en Kennelhoudster”. Tevens heb ik verschillende cursussen gevolgd zoals “Communiceren met dieren “, TTouch, Jin Shin Jiutsu etc. Ondertussen ben ik nu gestart met de opleiding gedragstherapie bij honden. Gezien mijn ruime werkervaring plus de liefde voor honden, heb ik o.a. door het behandelen van mijn eigen honden ervaren dat vooral de Sensi therapie , de therapie die ik vooral in mijn praktijk toepas, naast een helings-methode voor de mens ,ook bij dieren prachtige resultaten laat zien. Sensi therapie bij honden. Honden vertellen ons doormiddel van hun gedrag veel, zowel over hun welzijn als over hun eventuele problemen. Vandaag de dag leven de meeste dieren natuurlijk niet meer zoals ze vroeger in de natuur konden leven. Hun voeding, leefomstandigheden en hun doel hebben een totaal andere invulling gekregen.

Het is dan ook, dat honden door deze voor hen zo totaal andere leefomstandigheden gevoeliger zijn geworden voor zowel prikkels van buitenaf als voor de samenstelling van hun voedsel.

Door o.a. mijn methode van het uitmeten met de biosensor, behorende bij het protocol van de Sensi therapie, kijk ik als eerste samen met U of Uw hond wel de juiste voeding krijgt, immers zoals ook voor de mens geldt, kan er ook bij Uw hond een teveel aan eiwitten of zout in de voeding zitten. Tevens kan dan gekeken worden of het raadzaam is wat supplementen zoals vitamines en/of mineralen aan de voeding toe te voegen.

Naast het feit dat een probleem ook een puur lichamelijke achtergrond kan hebben, kan er natuurlijk ook sprake zijn van een emotionele disbalans. Gelijk aan de gesteldheid van de mens kan een emotioneel probleem soms ook leiden tot lichamelijke klachten.
Vooral de Sensi therapie kan naast bv. een ontspanningsbehandeling in combinatie met verschillende behandelingstechnieken zoals T-Touch en Jin Shin Jiutsu juist hier hulp bieden en kan tevens uitstekend toegepast worden naast de reguliere diergeneeskunde.
Let wel ik ben geen dierenarts en zal U dan ook te allen tijde bij twijfel doorverwijzen naar Uw dierenarts.

Verder werken we met vrijwilligers en stagiaires van diverse scholen.